Shiatsu Utrecht

Shiatsu Utrecht

Zen Shiatsu

Kenmerkend voor zen shiatsu is de invoelende aanraking en oprechte aandacht van de therapeut en het werken vanuit de Hara (het midden). Door middel van aanraking, druk en manipulaties van het lichaam, ondersteun ik het vrijelijk stromen van de lichaamsenergie (Ki). 

 

Shiatsu kan behalve voor uiteenlopende klachten als vermoeidheid, insomnia, blessures, frozen shoulder, pms, stress, burn-out, hoofdpijn, migraine ook goed preventief ingezet worden om een goede gezondheid te behouden. Het versterkt je afweersysteem en zorgt voor een goede balans tussen lichaam en geest. Het regelmatig ondergaan van een shiatsubehandeling is een goede investering in jezelf en in je lichaam. Naast de verlichting van klachten, werkt Shiatsu ook heel ontspannend.

Werkwijzeerkwijze

In deze drukke tijd waar we (te)veel in ons hoofd zitten wordt vaak ons lichaam vergeten. Lichaam en geest zijn een samenwerking en functioneren het best wanneer deze in balans zijn. Met Shiatsu probeer ik mensen wat meer bewust te maken van hun lichaam, waar stagnaties zitten of meer aandacht nodig is, dit kan ook emotioneel zijn.
Met liefdevolle aanraking en het creëren van een veilige omgeving probeer ik met behulp van de Chinese Geneeskunde het zelfhelende vermogen van het lichaam in werking te zetten.

 

Ik werk op een futon (dun Japans matras) op de grond zodat ik de juiste druk kan geven van bovenaf en vanuit mijn midden, wij noemen dat vanuit de Hara. Omdat de meeste klachten hun uitwerking hebben op het hele lichaam, behandel ik het hele lichaam om zodoende weer de algehele balans te verbeteren. De behandeling wordt door de kleding heen gegeven, om deze reden is het gewenst voor ontvanger en behandelaar om gemakkelijk zittende kleding te dragen. 

Specialisatiepecialisatie

Trauma en PTSS

Persoonlijke ervaringen zijn voor mij de aanleiding geweest om mij hierin verder te verdiepen. Trauma kan zich overal en op zo veel verschillende manieren in ons lichaam verbergen/ uiten. Dit maakt dat het eerder een lichamelijke behandeling nodig heeft dan een verbale/ psychologische. Ik zie Shiatsu dan ook als een goede aanvulling op de psychotherapie. Mensen hebben verbinding, vertrouwen, een veilige omgeving én aanraking nodig om van trauma te kunnen genezen.

Specialisatiehiatsu in Coronatijd

Om de kans op coronabesmetting zo klein mogelijk te houden, laat ik me leiden door de adviezen van het RIVM en de overheid.

 

Wat kunt u van mij verwachten? 

 

Ik schud geen handen en kies voor een alternatieve begroeting.

Ik was mijn handen voor en na elke sessie.

Ik zorg voor extra goede hygiëne van bel, deurkrukken lakens etc.

Zodra ik klachten krijg zoals bijvoorbeeld verkoudheid, keelpijn, hoesten en/of koorts, zal ik consulten afzeggen en me laten testen.

Ik versoepel tijdelijk mijn annuleringsvoorwaarden voor mensen die klachten hebben, ook al zijn de klachten mild. Als u klachten heeft, verzoek ik u contact met mij op te nemen zodat we samen kunnen kijken hoe verder.

Ik houd de wijzigingen in de richtlijnen van het RIVM in de gaten. Als deze invloed hebben op mijn werk, dan informeer ik u daarover.

Mocht u vragen hebben, twijfel niet om contact met mij op te nemen!

 

Wat vraag ik van u? 

 

Kom niet te vroeg,

Was je handen voordat je de behandelruimte binnen gaat,

zeg de afspraak af als je coronagerelateerde klachten hebt (snotterig, hoesten, kuchen, niesen, koorts van 38 graden of meer, kortademigheid),

zeg de afspraak af als je huisgenoten coronagerelateerde klachten hebben.

Zeg de afspraak af als mensen in uw naaste omgeving wachten op testuitslagen.

Gebruik het toilet liever niet of alleen in geval van nood.