Shiatsu Utrecht

Shiatsu Utrecht

Zen Shiatsu Praktijk Utrecht

Over mij:

Saskia Hamer

Na vele jaren zorg voor mijn gezin met 5 kinderen stond ik er op een dag plotseling alleen voor. De kinderen allen uitgevlogen en veel tijd over voor mijzelf om na te denken en mijn leven te herzien. Mijn zoektocht naar nieuwe mogelijkheden daar gingen, met vallen en opstaan, wat jaartjes overheen Op een dag besloot ik te gaan wandelen naar Santiago de Compostella in Spanje. Deze contemplerende reis heeft me veel inspiratie gegeven, waaronder Shiatsu. Een Japanse manuele therapie gebaseerd op de Chinese Geneeskunde. Er ging een wereld voor mij open. Het contact en de verbinding met mensen en de helende werking van lichaam en geest die hierdoor in werking gezet kan worden, hebben mij uitgenodigd hierin verder te gaan. In 2016 ben ik de 4 jarige HBO opleiding tot shiatsu therapeut gaan volgen, eerst een jaar Namikoshi stijl in Den Haag en daarna 4 jaar de Zen Shiatsu Opleiding in Amsterdam. Ik ben uiteindelijk afgestudeerd op “Trauma en PTSS en de 5 elementen in Shiatsu”.

Visieisie

Ik geloof dat de mens van nature over een geweldig zelfherstellend vermogen beschikt en dat dit kan worden geactiveerd door de aanraking van Ki, onze levensenergie, die wordt geboren uit de splitsing van de Tao in Yin en Yang.


Het steeds weer terugvinden van onze balans tussen yin en yang in ons leven met steeds weer veranderende omstandigheden, is bepalend voor ons algehele welzijn en onze gezondheid. Dit is voor ieder mens anders. Het evenwicht van de dynamiek tussen lichaam en geest, de interactie met elkaar en de wereld om ons heen.


Wanneer lichaam en geest ernstig of langdurig uit balans raken, worden de natuurlijke energiestromen in het lichaam verstoord. Op den duur ondermijnt dit onze veerkracht, met als gevolg dat mensen vastlopen en uiteenlopende klachten kunnen ontwikkelen. 

Opleidingpleiding

2017 - 2021 - Zen Shiatsu Opleiding Amsterdam (HBO)

2016 - 2017 - Namikoshi Shiatsu Den Haag (basisjaar)

2020 - 2021 - Medische Basiskennis

Lid van ...id van ...

Erkende praktijk

Shiatsu Utrecht is aangesloten bij Shiatsu Vereniging Nederland: de beroepsvereniging voor shiatsutherapeuten. Deze beroepsvereniging wordt erkend door alle Nederlandse zorgverzekeraars. Shiatsu valt binnen de complementaire geneeskunde, vergoeding van de behandeling hangt af van je aanvullende verzekeringspakket.

Behandelingen gaan nooit ten koste van het eigen risico.

Ik handel volgens de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) en de Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling. Ik ben in het bezit van een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en een erkend SHO (Stichting Hoger Onderwijs) diploma Medische Basiskennis.

Shiatsu Utrecht is ook aangesloten bij Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ) en Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg (SCAG).

 

Shiatsu Vereniging Nederland (SVN): registratienr.: 2022004

RBCZ: licentienr.: 220381R

KvK nr.: 85873489

 

In het contact met cli├źnten gelden de bepalingen, beroepscode en klacht- en tuchtregeling van de Shiatsu Vereniging Nederland en de RBCZ.

Deze site is onderdeel van www.alternatievehulpverleners.nl