Nienke van der Veen

praktijk voor lichaamsgerichte therapie

Ik werk vooral met craniosacraal therapie, visceraal therapie, kinesiologie en bloesemremedies.

Het zijn eigenlijk allemaal methodieken die vanuit een lichaamsgerichte benaderingswijze werken. Vaak heel verrassend voor mensen om te voelen welke wijsheid er op de onbewuste lagen bereikbaar is, hoeveel zelfherstellend vermogen er aanwezig is, tot nieuwe inzichten te komen.

Werkwijzeerkwijze

Ik begin altijd met een intakegesprek om de klachten te inventariseren. Ook om samen te kijken wat een geschikte behandelmethode voor je is. Ik leg uit op welke manier ik werk, wat je van een behandeling kunt verwachten. Woorden kunnen overigens niet alles duidelijk maken, iets voelen zegt vaak veel meer. Daarom kun je ervoor kiezen om ook nog even te proeven wat een behandeling is.

Vervolgens kun je beslissen of je ook daadwerkelijk met deze therapie verder aan de slag wilt gaan. Vaak zijn er wel meerdere sessies nodig.

Ik werk vanuit respect voor de eigenheid van de ander en probeer vooral ook het eigen zelfherstellend vermogen van de ander aan te spreken.

Effectief bij ...ffectief bij ...

Ik behandel een grote diversiteit aan klachten.

Fysiek bv.:
burnout, whiplash, hoofdpijn, vage lichamelijke klachten, stressklachten, fibromyalgie, rugklachten, herstel na operaties.

Maar bv. ook angstklachten, vruchtbaarheidsproblemen, vermoeidheid, niet lekker in je vel zitten, slaapproblemen, emotionele problematiek, innerlijk kind trauma's enzv.

Veel klachten bewegen zich op het grensgebied van fysiek en emotioneel.

Bij autisme kan craniosacraal therapie ondersteunend zijn om spanningen los te laten.

Specialisatiepecialisatie

Ik ben met met name gespecialiseerd in de begeleiding van het omgaan met HSP.

Door mijn eigen hooggevoeligheid heb ik veel onderzocht en uitgediept op dit vlak. Met alles wat ik aangenaam of met vallen en opstaan geleerd heb, kan ik nu andere mensen van dienst zijn.