Shiatsupraktijk voor energiebalans

Shiatsu therapie voor balans in energie

Het woord shiatsu betekent letterlijk 'druk met de vingers.'
De techniek is doeltreffend en pijnloos. Blokkades in meridianen worden door speciale druk met vingers, elleboog of knie opgeheven en Ki (vitale energie) wordt tot een vrijere circulatie aangezet. Dit beïnvloedt zowel lichaam als geest.

Meridianen zijn de banen waardoor de energie zich in ons lichaam beweegt. Diverse andere Oosterse vormen van geneeskunde (w.o. Acupunctuur) maken hier ook gebruik van.

Werkwijzeerkwijze

Een behandeling geschiedt altijd op afspraak en duurt ca. 45 minuten. Als u voor het eerst komt houd ik vooraf een anamnese. Een klacht kan vele oorzaken hebben. Daarom probeer ik eerst door een aantal vragen en uitgebreide diagnoses achter de werkelijke oorzaak te komen.
De behandeling wordt in de praktijk gegeven op een traditionele Japanse katoenen matras (futon). Bij voorkeur draagt u gemakkelijk zittende, liefst dunne katoenen kleding (geen spijkerbroek). Verder zijn sieraden en parfum niet handig.

De meeste klachten zijn met shiatsu behandelbaar. Er zijn echter ook een aantal contra-indicaties. U kunt daar vooraf informatie over krijgen.

Overigens is het ook mogelijk voor mensen die om een of andere reden niet mobiel zijn om de behandeling thuis te ontvangen.

Effectief bij ...ffectief bij ...

Ziek zijn geeft aan dat de energie van de mens niet in balans is met de natuur. In de Oosterse traditionele geneeskunde hebben lichaam en geest en invloeden van buitenaf een onmiskenbare relatie met elkaar en vindt behandeling vanuit holistisch perspectief plaats.

Veel klachten zoals:
• Vermoeidheid of verminderde weerstand
• Allergieën of hoofdpijnen (migraine)
• Nek-, schouderklachten of gewrichtspijnen
• RSI, Rugpijn, slapeloosheid of stress
• Menstruatieklachten
• Spijsverteringsproblemen
hebben baat bij een shiatsubehandeling

Te verwachten resultatene verwachten resultaten

Door de ontspannende werking is de eerste indruk dat men beter in zijn/haar vel zit.
Men voelt zich heerlijk ontspannen.

Hoewel niet altijd te voorspellen is wat het effect is, ervaar ik meestal dat de klachten ook geleidelijk zullen verminderen.

Aan de hand van de anamnese zal een behandelplan worden opgezet, waarbij ook het te verwachten aantal behandelingen aan bod zal komen.