Sephira Massage

Therapeutische Massage bij U thuis

Sephira brengt massage in Amsterdam, Haarlem en omliggende regio bij U thuis.
Sephira is in 2003 opgezet door Sander de Bot.

Tel: 06 - 52 35 88 51
praktijk@sephira.nl
www.sephira.nl

Sephira is aangesloten bij de F.A.G.T. en R.B.N.G. waardoor vergoeding van de therapeutische massage door vrijwel alle zorgverzekeraars mogelijk is.

Sander de Bot:
Vanaf mijn 12e ben ik bezig met massage en sinds mijn 16e ben ik bezig met energetisch lichaamswerk.
Terwijl ik bezig was met dat energetisch werk, merkte ik dat ik heel vaak dingen 'voelde', die ik (logischerwijs) niet *kon* voelen.
Ik was op dat moment iemand die vooral intellectueel en materieel gericht was.
Emoties en gevoelens werden toen nog vaak als 'niet reeel' en 'onhandig' afgedaan.
Doordat ik echter steeds vaker merkte dat die emoties en gevoelens zéér reeel waren tijdens de massages, en door vele veranderingen in mijn persoonlijk leven, werd de emotionele beleving een belangrijk thema in mijn leven. Ik begon me steeds meer bezig te houden met mijn eigen persoonlijke ontwikkeling en werd me zeer bewust van mijn eigen lichaam en energie.
Ik merkte dat ik zeer gevoelig was voor prikkels, zowel om mij heen als tijdens een massage behandeling.
Pas veel later kon ik hier het etiket hoogsensitief op plakken. Ik had toen al voor een belangrijk deel om leren gaan met die hooggevoeligheid, maar de herkenning was toch prettig.
Ondertussen heb ik van die hoogsensitiviteit mijn werk gemaakt, aangezien ik juist door deze verhoogde gevoeligheid mensen vaak rustig, maar diep weet te raken.

Vandaar dat de massagetherapie van Sephira veel meer omvat dan alleen massage. Het is een complete behandeling, inclusief coaching, om de fysieke, emotionele en energetische balans van mensen te herstellen.

Visieisie

Sephira stelt zich ten doel om mensen weer in contact te brengen met hun lichaam en hun emotie's, dmv. massage.
Massage is een directe en fysieke ervaring, maar kan veel dieper in het lichaam doordringen indien de massages met visie worden uitgevoerd.

De massages helpen het lichaam weer in balans te komen.
Dit gebeurt doordat er naar het lichaam wordt geluisterd en vervolgens door de massage gecorrigeerd wordt.

Naast de klassieke lichaamsmassage en voetreflex wordt er bij Sephira ook veel met energetische massage en healing gewerkt.
Sephira gaat er vanuit dat de mens ook een energetisch lichaam heeft, welke beinvloed kan worden.
Energie is overal aanwezig en in wezen is alles energie.
Mensen zijn dus zelf ook energie. Door 2 energiebronnen
(behandelaar + behandelde) met elkaar in contact te brengen, ontstaat er een stroming van energie.
Doordat de therapeut zijn eigen energie verhoogt (transformeert), ontstaat er een sterkere energetische stroming. Door vervolgens het lichaam (op specifieke plaatsen) te 'scannen', wordt voor de therapeut duidelijk waar blokkades zitten, welke verminderd / verwijderd kunnen worden door de therapeut.

Opleidingpleiding

Sander heeft de 4 jarige HBO opleiding tot massagetherapeut en voetreflextherapeut gevolgd bij Arcos in Den Haag. (bestaat helaas niet meer)

Als kind van 12 kwam ik voor het eerst met massage in aanraking. Vanaf dat moment kwam dit geregeld terug en op 16 jarige leeftijd ben ik begonnen met cursussen massage, voetreflex, aromatherapie, polariteitsmassage etc. en kreeg ik grote interesse voor de energetische mens.

Lid van ...id van ...

de F.A.G.T. (Federatie van Additief Geneeskundig Therapeuten)
R.B.N.G. (Register therapeut)

Deze site is onderdeel van www.alternatievehulpverleners.nl