Praktijk Essenza

Volg mij op linkedin Focussen

Aandacht voor lijf en leven

Bij Essenza kunt u terecht voor lichaamsgeoriënteerde begeleiding. Er is tijd en aandacht voor uw verhaal én we gaan voorbij de woorden. Samen vinden we een vorm om de aandacht naar binnen te richten en te verkennen wat er leeft. Onze kracht is om u hierin te  begeleiden op een milde en niet sturende manier.
 Bijvoorbeeld bij:

- verlies of een ingrijpende gebeurtenis,

- angstklachten,
- stress en burn-out,
- herstel van de relatie in denken en voelen,
- leren omgaan met  lichamelijke klachten/beperkingen

- leren omgaan met emoties

 

U kunt met en zonder verwijzing terecht. Wij bieden zorg op maat en stemmen op uw verzoek af met hulpverleners.Esther Wijs
Werkvormen: massagetherapie en focusbegeleiding

In 2003 ben ik gestart met de praktijk in Goes.

Tevens ben ik werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg en verbonden aan academie Holos waar ik de lessen Focusing geef. Ik hecht waarde aan zorg op maat en zie mogelijkheden om reguliere en aanvullende zorg samen te brengen.
In mijn leven als danser beschouwde ik mijn lichaam als middel om tot expressie te komen. Blessures waren vooral lastig tot ik werd geconfronteerd met klachten waardoor ik zelfs voor de alledaagse dingen niet meer uit de voeten kon. Dit is voor mij een keerpunt geweest waarop ik mijn lichaam anders ben gaan ervaren. Het is een uiterst betrouwbare bron van informatie geworden voor wat zich wil laten voelen. Van doen naar Zijn.

Willem van der Plas
Werkvormen: Rebalancing lichaamswerk en counseling.

Vanuit een medische achtergrond ben ik werkzaam voor organisatie en planning van medisch- en paramedisch onderwijs. Door een rouwproces diep geraakt en in contact gekomen met diepere gevoelslagen. In die lagen kwaliteiten ontdekt waarvan ik mij niet bewust was. Naast pijnlijke ook gevoeld dat hier kansen waren om een completer en bewuster mens te kunnen worden. Dit was het begin van mijn nieuwe ontwikkeling. Vanuit interesse voor het lichaamsgerichte in 2007 gestart met de opleiding Rebalancing Lichaamswerk. In Rebalancing heb ik de werkvorm gevonden die bij mij past.

Visieisie

Wij werken vanuit een holistische visie.
Het is onze opvatting over het leven en hoe alles met elkaar samenhangt.
In een lichaamsgerichte sessie blijkt niet alleen het lichaam, maar ook andere aspecten van de mens te worden ‘aangeraakt’. Er is een voortdurende beweging van gedachten, emoties, sociale contacten, je levensvisie wat invloed heeft op jou als mens.

Opleidingpleiding

Esther Wijs is Focusing professional. Voor zij zich hierin specialiseerde, behaalde zij haar diploma tot massagetherapeut aan academie Holos.

Willem van der Plas volgde een 4-jarige counseling opleiding, aangevuld met integratieve massage. Vanuit zijn interesse voor de lichaamsgerichte benadering koos hij daarna voor de opleiding Rebalancing lichaamswerk.

Lid van ...id van ...

Esther Wijs is ingeschreven bij:

-NVPA, beroepsvereniging voor psychosociaal therapeuten

 specialisatie: lichaamsgerichte therapie- Focusing

-Koepelorganisatie RBCZ

-S.C.A.G.

-The Focusing Institute: Certified Trainer 

http://www.focusing.org/


Cliënteninformatie met betrekking tot zorgverzekeraars, therapieën en specialisaties (c.q. disciplines) en een korte tekst over wat het NVPA verstaat onder kwaliteitsbewaking vindt u via onderstaande link

http://nvpa.org/content/voor-clienten-1

Willem van der Plas is lid van het Platform Rebalancing Nederland en geregistreerd als Rebalancer®
www.rebalancing-nederland.nl

Deze site is onderdeel van www.alternatievehulpverleners.nl