De Pleisterplaats, praktijk voor integrale geneeswijzen

voor evenwicht en balans

Een pleisterplaats is een rustplaats langs een trekroute waar de ganzen een tussenstop maken om te rusten en te bevoorraden...
WIE BEN IK
Mijn naam is Catharina de Graaf.
Mijn behandeling is op basis van de energetische geneeskunde en brengt de lichaams- en psychische energie in balans, zodat je


* beter in je vel komt,
* je energie weer gaat stromen,

* beter gaat slapen,

* beter kunt ontspannen,
* sterker en weerbaarder bent,

* meer eigenwaarde bezit,
* klachten en pijn verminderen,
* beter bij jezelf kunt blijven,
* overzicht over je situatie hebt,

* evenwicht en balans in je leven


GENEESWIJZEN:
* Om de energie weer goed te laten stromen en
   blokkades op te heffen: Shiatsu- therapie.
* Om de organen te versterken: Voetreflexologie
* Om in je eigen kracht te komen en oude
   spanningen los te laten: Focussen en NLP.
* Ter ondersteuning: Bachbloesemremedies.

   In de praktijk worden de verschillende methodes naast

   elkaar gebruikt.


De therapie is tevens een leermethode waar je ook zelf mee verder kunt. De specifieke klacht wordt in de context van het geheel behandeld.

Visieisie

ALGEMEEN: Energie is de levende vibrerende basis van je wezen en het natuurlijke zelfhelende vermogen van je lichaam. Om zo goed mogelijk te functioneren en je gezond te voelen, is het nodig dat het contact met jezelf en je lichaam zo optimaal mogelijk is en vandaar uit de verbinding met hemel en aarde en met je medemens.


Door het opheffen van vastgezette energie (blokkades) kom je steeds dichter bij jezelf, ontdek je wie je bent en waar je kracht ligt.

Ook lichamelijke klachten als rugpijn en whiplash gaan herstellen als de energie in het pijngebied optimaal kan doorstromen. De doorbloeding verbetert en het lichaam werkt zelf aan de genezing.

Opleidingpleiding

Na mijn studie aan de Pedagogische Academie werd ik lerares aan een basisschool. Later kreeg ik steeds meer interesse in de natuurgeneeswijzen en daar heb ik veel onderzoek naar gedaan. Wat werkt en wat werkt niet.

STUDIE NATUURGENEESKUNDE

Bij Academie Gradatim te Westerbork volgde ik een driejarige opleiding. Daar bestudeerde ik vooral de lichaamsgerichte therapie, zoals: Touch for Health, Shiatsu, Chinese diagnostiek, Klassieke massage, Integrale massage, Voetreflexologie, Iriscopie, Fytotherapie (kruidengeneeskunde), Bachbloesemremedies, Anatomie en Pathologie.

CURSUSSEN en WORKSHOPS
* Edukynesiologie bij Petra Sluymer.
* NLP en Communicatie bij Integration Trainingen

* Haptonomie


Faalangstreductie, Timemanagement, Het lezen van kindertekeningen, Creatieve rouwverwerking bij kinderen, Ruzies los ze op, De MIR- methode, Familie-opstellingen. Hooggevoeligheid. Begeleiding bij rouw- en verliesverwerking. Hoogbegaafdheid. Begeleiding bij hoogspanning. Speltherapie.

 

NIEUWE BIJSCHOLING: Slapen en slaapproblemen.

                                  

ERVARING
Bij Thermen Anholts deed ik veel ervaring op in het werken met het meridiaanstelsel en het opheffen van energetische blokkades.

ANDERE ERVARING
Inburgeringscursus: praktisch Nederlands door middel van rollenspel.
Speciaal onderwijs: kinderen met leer- en leesproblemen.

Deze site is onderdeel van www.alternatievehulpverleners.nl