De Anemoon

Volg mij op facebook

Weg met de Stress, voel je ontspannen en kom tot rust.

Mijn naam is Janette Faber,sinds 1970 ben ik werkzaam in de psychiatrie eerst als aktiviteiten begeleidster daarna een uitstapje naar de zwakzinigenzorg, later weer terug naar de psychiatrie maar nu ambulant bij mensen thuis om de zaken weer in het gareel te krijgen op het gebied van de dagelijkse zorg de financiën en administratie, dit gecombineerd met werken in een beschermde woonomgeving. Vanaf 2015 ben ik werkzaam als Participatie Coach vanuit het clubhuis Wingerdweg, om mensen met een psychiatrische aandoening verder te begeleiden op weg naar een actieve rol in de samenleving.

In de psychiatrie kwam ik er achter hoeveel armoede er bestond op het gebied van lichamelijk contact en hoeveel behoefte er aan was, dit heeft mij ertoe gebracht om op zoek te gaan naar een vorm waarin ik die aandacht kon geven en zo ben ik bij de massage terecht gekomen.

In 1988 ben ik de opleiding gaan volgen bij 'HOLOS'de Holistiche School voor Massage en Reflextherapie.

Sinds 1998 ben ik mijn praktijk steeds meer gestalte gaan geven, ik werk in eerste instantie vanuit de Massage dat is mijn basis vandaar maak ik uitstapjes naar de ANMA een drukpunten massage; Holistic Pulsing een wiegbeweging, verder maak ik gebruik van Bloesem Remedies en Etherische Oliën.

De laatste tijd komen mensen met Hielspoor naar de praktijk, in een paar behandelingen kan er verlichting optreden en heeft u weer zin in een wandeling.

Met de Dorntherapie kan scheefstand van het skelet gecorrigeerd worden waardoor vele klachten aan knieën; heupen en rug verbetert kunnen worden.


Van 2005 t/m 2009 ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in lichaamswerk en dit geinsprireerd door de Animal gateways.
Psychomotion/De Gateway® is een methode die is ontwikkeld door Or Bagim.
Met deze methode activeert u op een speelse manier uw fysieke en mentale krachtbronnen.

 

In 2014 heb ik de Quantum Touch 1 opleiding gedaan bij Yolanda van Rosmalen en Linda Menkhorst en in 2015 de Quantum allergie 1 en 2. 

Het is wonderlijk om te ervaren wat ademhaling gecombineerd met positieve trilling teweeg kan brengen.

Visieisie

Als Holistisch Massage en Reflextherapeut, ga ik er vanuit dat ziekte ons iets te leren heeft: wat heeft bepaalde pijn ons te vertellen en hoe ga je hier dan mee om.
Met andere woorden: je gaat door de pijn heen en er niet omheen, dit op een intuïtieve invoelende manier.

Via de massage probeer ik op een stevige maar ook zachte manier met de pijnplek in schouders; nek; heupen of elders in het lichaam aan de slag te gaan.


Als PsychoMotion trainer benader ik de mens vanuit zijn gezonde kant, het is een ingang om naar zaken te kijken. Ziekte en gezondheid hebben ieder een kant van het verhaal, het is een kunst om naar beide kanten te kunnen luisteren. In je lichaam worden alle ervaringen opgeslagen, je denkt met je lichaam, je voelt met je lichaam en je handelt met je lichaam, deze elementen beïnvloeden elkaar, als de één sterker is ontwikkeld ben je minder in balans, je kan echter door gebruik van je sterke kant te maken de anderen in positieve zin beïnvloeden.
Door gebruik te maken van de bewegingen van de dierengateways ga je hier op een speelse manier mee om.

Opleidingpleiding

Mijn opleiding gevolgd bij:

HOLOS, school voor Integrale massage.
Holistic Pulsing, school voor Holistic Pulsing
Touch Pro: Stoelmassage
ANMA, voorloper van de Shiatsu.
Bloesem Remedies Nederland
PsychoMotion-Gateways® Methode
Dorn methode-zachte werveltherapie

Quantum Toach bij Yolanda van Rosmalen en Linda Menkhorst.

Quantum Allergie

Deze site is onderdeel van www.alternatievehulpverleners.nl