Amaranth Energetische Therapie & Life Coaching

Voor heel de mens

 

Therapeut: John Alexander Mink

 

In mijn praktijk bied ik energetische behandelingsvormen van natuurlijk genezen aan. Het voordeel van een energetische behandeling is dat het relatief weinig tijd hoeft te kosten en toch vaak goede resultaten geeft. Het versterkt de vitaliteit en helpt de cliënt zich zowel lichamelijk als geestelijk meer ontspannen te voelen.

Tevens kan ik als energetisch therapeut en psycholoog begeleiding geven bij psychologische klachten en levensvragen met aandacht voor zingeving en spiritualiteit.

Daarnaast is er begeleiding mogelijk bij het omgaan met paranormale ervaringen en hooggevoeligheid.

Visieisie

 

Uitgangspunt is een holistische mensvisie. De mens wordt opgevat als een ondeelbaar geheel van lichaam, geest, ziel én energie. Er wordt vanuit gegaan dat ze in voortdurende wisselwerking met elkaar staan. Zij zijn van invloed op het ontstaan en het verloop van ziekten en op het herstellen ervan.

Er wordt gewerkt op zowel het fysieke, emotionele, mentale als spirituele vlak om klachten of problemen te verminderen/te laten verdwijnen.

De behandelingen zijn gericht op het stimuleren van het natuurlijke zelfhelende vermogen van de cliënt ten aanzien van de eigen lichamelijke en geestelijke gezondheid.

De praktijknaam Amaranth geeft mijn visie weer.  Als symbool van onsterfelijkheid en eeuwige schoonheid nodigt de Amaranth ons uit het tijdloze in onszelf te (her)ontdekken. Door spanningen, angsten, klachten, verdriet en zorgen in onze hectische samenleving is het directe contact met die mooie, vredige kern veelal op de achtergrond geraakt. We kunnen dan geen verbinding meer voelen met het leven, met onszelf en onze omgeving.

Elk mens heeft de mogelijkheden om zichzelf te helen, in een helingsproces te herontdekken wie zij/hij in essentie is. Als therapeut loop ik een eindje mee om de cliënt bij dit persoonlijke proces te ondersteunen en samen met haar/hem deze ontdekkingsreis te ondernemen. Het proces van helen bestaat mijns inziens uit het opheffen of verminderen van belemmeringen die een volledige verbinding met onszelf, onze omgeving en het leven in de weg staan. Daarmee wordt de kwaliteit van leven verhoogd.

Opleidingpleiding

 

Klinische psychologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Studeerde aan diverse opleidingsinstituten Natuurgeneeskunde, HBO Medische Basiskennis en behaalde mijn beroepslicentie.

Lid van ...id van ...

Ik ben Geregistreerd Therapeut en aangesloten bij de beroepsorganisaties NIP (Nederlands Instituut van Psychologen) en LVNG (Landelijke Vereniging Natuurlijke Geneeswijzen) en bij de koepelorganisatie RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg).

Deze site is onderdeel van www.alternatievehulpverleners.nl