InnerCare

Energetische therapie & Brainmanagement Mental Wellness Coaching

Ik ben Annette Tammer en ben al geruime tijd werkzaam als energetisch therapeut. Naast de energetische behandelingen kunnen ook coachingsmethodieken zoals Brainmanagement Mental Wellness Coaching en NLP, geleide visualisaties en Bach Bloesemremedies ingezet worden voor een spoedig herstel. Mijn praktijk InnerCare is gevestigd in Houten nabij Utrecht.

Visieisie

Wat doet energetische therapie nu eigenlijk?
In het kort gezegd brengt energetische therapie je weer in balans. Je komt weer in contact met je lichaam, je gevoel en je intu´tie. Je wordt meer bewust hoe je in het leven staat, wat jou belemmert, wat je doelen zijn, wat je nodig hebt en wat voor jou belangrijk is. Het geeft je een stevige basis waardoor je beter kunt omgaan met de dingen die in je leven gebeuren. Ook leer je steeds meer te vertrouwen op je gevoel en intu´tie om van daaruit te handelen. Je zult meer zelfvertrouwen, zelfwaardering en geluk in je leven ervaren.

Hoe werkt energetische therapie?
Bij energetische therapie werkt men vanuit de holistische visie. Dat wil zeggen dat we ervan uitgaan dat de mens naast zijn fysieke lichaam ook over een ziel en een geest beschikt. Deze drie delen staan door middel van het energieveld met elkaar in verbinding en be´nvloeden elkaar ook via dat energieveld. Dit energieveld wordt ook wel aura genoemd. Als deze delen elkaar goed ondersteunen, voel je je in optimale conditie. Het kan ook zijn dat deze delen niet goed op elkaar inwerken; je voelt je dan mogelijk uit balans, emotioneel, gestrest of depressief.

In het energieveld ligt heel veel informatie opgeslagen over o.a. onverwerkte ervaringen of emoties zoals verdriet, boosheid of angst. Als we dergelijke emoties langdurig met ons meedragen ľbewust of onbewust-, dan zal dit de energiestroom steeds meer blokkeren. Het hele energieveld raakt uit balans, waardoor op den duur diverse lichamelijke, emotionele of psychische klachten kunnen ontstaan. Voordat problemen zich lichamelijk of geestelijk manifesteren zijn ze dus al in het energieveld waar te nemen in de vorm van verstoringen en blokkades.

Helaas heeft ieder mens wel bepaalde ervaringen in zijn leven opgedaan, die op het verdere leven een stempel drukken en je belemmeren in je persoonlijke groei. Daarbij kun je denken aan onverwerkte traumaĺs of ervaringen, aanpassing aan de omgeving of situatie, onzekerheid etc.
Deze negatieve ervaringen verstoren de natuurlijke optimale stroom in het energieveld en dat heeft een belangrijk negatief effect op je gevoel van welzijn en gezondheid. Daarentegen: als het energieveld in balans is, dan voel je een stevige basis in jezelf, waardoor je meer zelfvertrouwen, zelfwaardering en geluk in je leven ervaart. En juist dit energieveld is het werkgebied van de energetische therapeut!

Opleidingpleiding

Afgeronde beroepsgerelateerde opleidingen:
- Brainmanagement Mental Welness Coaching bij Trainwave
- HBO-opleiding tot paranormaal therapeut bij het Johan Borgman College te Utrecht. Dit is een 4-jarige HBO-opleiding die enerzijds veel aandacht besteed aan energetische/paranormale therapie, maar daarnaast ook aansluiting zoekt bij de reguliere zorg.
- Neuro Linguistisch Programmeren (NLP) bij Seth Academie
- Bach Bloesem Remedies
- Opleiding tot Kunstzinnig therapeut (3 jaar)

Lid van ...id van ...

InnerCare staat ingeschreven als HBO-Registertherapeut bij de RBNG en is lid van de Het Verbond, Beroepsorganisatie voor Natuurgeneeskundige Therapeuten. Hierdoor wordt de therapie door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. Daarnaast is InnerCare ook lid van New Brain Coaching, het kwaliteitsbureau voor Brainmanagement Mental Wellness: www.newbraincoaching.nl.
Deze site is onderdeel van www.alternatievehulpverleners.nl